نقش کنترل خوراک در رشد و بهره‌وری مرغ‌های مادر گوشتی

خوراک مرغ مادر به‌صورت محدود کنترل می‌شود تا از بلوغ زودرس جلوگیری شده و رشد و تولید بهینه حفظ شود.
taghziehmorghmadar

کنترل رشد

در دوره پرورش، مصرف خوراک تا حدود ۳۰٪ از کل ظرفیت مصرف خوراک، کنترل می‌شود. در دوره تخم‌گذاری، کنترل خوراک حدود ۵۰–۸۰٪ از کل ظرفیت مصرف خوراک است. شدیدترین محدودیت خوراکی معمولاً تا ۱۶ هفتگی طی می‌شود. دلیل اصلی آن نیز به‌تعویق انداختن بلوغ است، یا بهتر بگوییم جلوگیری از بلوغ نامناسب در مرغ مادر. بالغ شدن زودهنگام، به‌ویژه اگر با برنامه کنترل‌شده نباشد، رشد و بلوغ را مختل می‌کند. به همین دلیل، اگر بلوغ به‌درستی کنترل نشود، نمی‌توانید وزن بدن، رشد اسکلت و تولید تخم را به‌خوبی از هم تفکیک کرده و به‌طور جداگانه تنظیم کنید. این از مهم‌ترین چالش‌هاست، به همین دلیل نظارت بر تغذیه، وزن بدن و یکنواختی بسیار مهم است. برای این منظور، حتماً از دستورالعمل‌های سازمان مرغ مادر پیروی کنید.

در حالی‌ که مرغ‌های تخم‌گذار و مرغ‌های گوشتی همیشه به‌دلیل عرضه تقریباً نامحدود خوراک می‌توانند سیر شوند، مرغ‌های مادر گوشتی معمولی در طول زندگی خود مقدار محدودی خوراک دریافت می‌کنند تا رفاه و تولید بهینه آن‌ها حفظ شود.

گروه تحقیق و توسعه مجموعه شرکت تولیدی خرمدشت

پیمایش به بالا